SiteQuestSiteQuest Help
Privacy

Blokowanie trackerów

Zablokuj reklamodawcom i trackerom śledzenie Twojego przeglądania.

macOSWindows

Blokowanie trackerów zapobiega gromadzeniu danych o Twojej aktywności przeglądania przez trackery stron trzecich.

Jak to działa

Blokowanie trackerów jest domyślnie włączone w SiteQuest. Gdy odwiedzasz stronę, znane trackery są blokowane przed ich załadowaniem. Oznacza to:

  • Mniej spersonalizowanych reklam
  • Mniej danych gromadzonych o Tobie
  • Szybsze ładowanie stron (mniej skryptów do pobrania)

Wyświetl zablokowane trackery

SiteQuest może pokazać Ci, kiedy blokuje tracker. Szukaj ikony tarczy na pasku narzędzi — wyświetla liczbę zablokowanych trackerów na bieżącej stronie.

Możesz wyłączyć blokowanie trackerów dla określonych stron, jeśli nie działają poprawnie z włączoną funkcją. Otwórz Ustawienia > Prywatność, aby zarządzać wyjątkami.

Powiadomienia

Jeśli chcesz widzieć, kiedy trackery są blokowane, włącz powiadomienia w Ustawienia > Prywatność > Powiadomienia o trackerach. Za każdym razem, gdy tracker zostanie zablokowany, pojawi się wiadomość typu toast.

On this page