SiteQuestSiteQuest Help
Privacy

Trackerblokkering

Stop adverteerders en trackers om je surfgedrag te volgen.

macOSWindows

Trackerblokkering voorkomt dat third-party trackers gegevens verzamelen over je surfactiviteit.

Hoe het werkt

Trackerblokkering is standaard ingeschakeld in SiteQuest. Wanneer je een site bezoekt, worden bekende trackers geblokkeerd voordat ze kunnen laden. Dit betekent:

  • Minder gerichte advertenties
  • Minder gegevens die over je worden verzameld
  • Snellere paginaladen (minder scripts om te downloaden)

Geblokkeerde trackers bekijken

SiteQuest kan je laten zien wanneer het een tracker blokkeert. Zoek naar het schildpictogram in de werkbalk — het toont het aantal trackers dat op de huidige pagina is geblokkeerd.

Je kunt trackerblokkering uitschakelen voor specifieke sites als ze niet correct werken met deze functie aan. Open Instellingen > Privacy om uitzonderingen te beheren.

Meldingen

Als je wilt zien wanneer trackers worden geblokkeerd, schakel dan meldingen in via Instellingen > Privacy > Tracker-meldingen. Er verschijnt elk keer dat een tracker wordt geblokkeerd een toast-melding.

On this page